over ons

Wij zijn een enthousiaste vereniging die het boogschieten serieus beoefent op een eigen buiten locatie.


Onze vereniging telde in 1998 nog slechts zes leden. In 1999 hebben wij flink aan de weg getimmerd wat in 2001 resulteerde in eenledenbestandvan 18!!! Het aantal groeide zelfs naar 26!!! Daarna schommelde het ledenbestand tussen de 25 en 35 leden, maar nu hebben we toch weer zo´n 40 leden! Dat is voor een handboogvereniging in het Noorden een flink aantal.


Onze vereniging is aangesloten bij de NHB de nederlandse handboog bond.


Het hele jaar door worden er toernooien georganiseerd door de diverse verenigingen in het Noorden waaraan je mee kunt doen. De meeste toernooien zijn Indoor, dat wil zeggen dat men veelal in een sporthal schiet. Enkele verenigingen, zoals de onze, beschikken over een buiten terrein waardoor je lekker in de buitenlucht kunt schieten. Het mooie hiervan, is dat je met alle elementen van het weer te maken krijgt. Hier moet rekening gehouden worden met licht, de wind en dergelijke. Op een toernooi staan al gauw zo'n 80 tot 90 schutters m/v op de baan.


Handboogschieten is een Olympische sport. In tegenstelling tot de afstand die volgens onze bondsnormen geldt, schiet men op Olympisch niveau over een afstand van 70 meter! Het doel waarop men schiet is dan wel een stukje groter.


Voor buurtverenigingen, personeelsfeestjes, evenementen, scholen of gewoon een gezellig groepje mensen is er de mogelijkheid om een paar uurtjes te komen boogschieten.