waarom

Gewoon, omdat je niet van een teamsport houdt en je toch lekker bezig wilt zijn. Het gevoel van helemaal alleen met zo’n boog en de elementen van de natuur om je heen. Het moment van aanleggen, richten, loslaten….. Het heeft allemaal met spanning te maken…. gezonde lichamelijke spanning. Je kunt een ander nooit de schuld geven als er iets fout gaat….. Je doet het immers zelf!


Vanaf welke leeftijd mag je boogschieten?


Vanaf 8 jaar is ideaal, maar afhankelijk van het kind zou het ook al eerder kunnen. Het gaat bij de sport om veiligheid en het kind moet wel kunnen snappen waarom het op een gegeven moment aangesproken wordt op onveilig gedrag.


Geschikt voor dames?


Jazeker, in Limburg woont een dame die al eens Olympisch kampioene geweest is en er zijn veel verenigingen waar vele meisjes/vrouwen fanatiek mee schieten. Het heeft namelijk niet veel met kracht te maken maar meer met concentratie. Zit je goed in je vel en kun je je lekker afsluiten van je omgeving, dan wordt je vast en zeker een heel goede boogschutter.


Is boogschieten geschikt voor iedereen?Ja hoor. Boogschieten kun je onder bijna alle omstandigheden beoefenen. Ook is boogschieten een sport bij uitstek voor mensen met een handicap zoals suiker patiënten, mensen met rugklachten, maar eigenlijk kun je met met elke andere vorm van lichamelijk gebrek uitstekend boogschieten. Het is ook een geschikte sport voor mensen in een rolstoel!