het boogschieten

Boogschieten is een individuele sport voor mannen en vrouwen, voor jongens en meisjes, waarbij meer komt kijken dan je zou denken. Het is niet alleen maar een paar pijlen die je weg moet schieten.......nee, het is veel meer. De houding van je lichaam, de concentratie, de spanning, het moment van loslaten..... Allemaal elementen die erbij horen, die het interessant maken. Je gebruikt alle spieren in je lichaam.


Bij ons schieten we altijd individueel en schieten we 3 pijlen per beurt en dat 10 keer. Je schiet per heul, zo heet een complete ronde, 30 pijlen. Het maximum aantal punten dat je kunt schieten per beurt is 3x10 en dat 10 beurten per heul is 300 punten.

De sport leent zich ook uitstekend voor mensen met een lichamelijke beperking. Hierbij denken we aan mensen met rugklachten, suikerpatiƫnten, spier aandoeningen, maar ook mensen die in een rolstoel zitten. Kortom, een sport voor iedereen.


Wij hebben een minimum leeftijd van 8 jaar. Dit omdat het boogschieten toch wat kracht vereist en veiligheid op de schietbaan een belangrijk onderdeel is.


Kom gerust eens vrijblijvend kennismaken met deze fascinerende sport. De eerste weken mag je komen snuffelen en je besluit daarna pas of je lid wordt van de club of niet.

Wij gaan ervanuit dat je nog geen eigen boog en pijlen hebt, dus deze kun je voor zolang dat nodig is bij ons lenen. Probeer enkele soorten bogen uit en ervaar zelf wat je het beste bevalt.